Frans Zaal †

Frans Zaal
Foto: Fran Maasdam

Op 15 november 2016 is Frans Zaal geheel onverwachts overleden. Lees hier een in memoriam

Na 7 jaar als Radio-officier bij de koopvaardij en 23 jaar bij Philips werd het tijd voor een andere koers. Een goede kans om iets te doen met mijn maatschappelijke betrokkenheid. Dorpspolitiek heeft zo haar eigen dynamiek en van buiten af lijkt het eenvoudiger dan van binnen.
Iedereen heeft altijd ergens wel een mening over en vanuit het eigen perspectief lijkt het allemaal overzichtelijk, maar politiek is het proberen om het voor iedereen zo goed mogelijk te doen.

Mijn perspectief is er een vanuit respect voor ieder mens, niet alleen voor diegenen die zichzelf al prima kunnen redden en succesvol lijken te zijn. Net zoals ziekte geen keuze is, is het niet goed mee kunnen komen op school of op het werk veelal ook geen keuze, maar bij de een zit het soms meer mee dan bij de andere. Wij hebben natuurlijk wel de plicht om er vanuit de eigen situatie zoveel mogelijk van te maken.
Ook de natuur verdient ons respect. De natuur is tenslotte de wereld waarmee wij het zullen moeten doen en waarin niet alleen wij maar ook planten en dieren bestaansrecht hebben. Ik denk dat dat steeds belangrijker wordt omdat wij te eenzijdig bezig zijn met de economie en te weinig met onze omgeving. Het is als het cliché van de carrière man, altijd aan de gang voor zijn baan en zijn gezin, maar die zich daarmee van zijn gezin vervreemdt en zich na scheiding vertwijfelt afvraagt wat hij nu eigenlijk heeft bereikt.

Met dit perspectief kom je al snel uit bij GroenLinks, waarbij een samenwerking met PvdA voor de hand ligt.

Ik werk momenteel vanuit mijn eigen bedrijfje en heb van mijn hobby (varen) mijn beroep gemaakt; zo vaar ik als schipper op de Beekse Bergen, een prachtig park vol met dieren en mensen die iets hebben met de natuur; ben ik zeilinstructeur voor kajuitzeilboten vaar ik op binnenvaartschepen en voor mensen hun schip van hier naar daar.
Ik ben voorzitter van het IVN afdeling Son en Breugel. Een vereniging die zich inzet voor de natuur, d.m.v. cursussen, wandelingen, lezingen etc.
Verder ben ik betrokken bij Sonenergie, de recent opgericht energie coöperatie in Son en Breugel. Ons doel is om mensen te helpen energie duurzaam op te wekken b.v. door middel van zonne-energie en deze efficiënt te gebruiken.

Tussen al deze bezigheden door probeer ik ook nog tijd en aandacht te schenken aan mijn gezin.
Ik ben getrouwd en heb drie kinderen in de leeftijd van 15 tot 21 jaar.
Frans zit namens PvdA-GroenLinks in de raadscommissie burgerzaken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*