Indienen zienswijze tegen de Ruit

Het is voor iedereen mogelijk om een zienswijze tegen de NoordOost Corridor in te dienen. U bent daarvoor door de provincie allemaal uitgenodigd via advertenties in de kranten. Op de site van de provincie wordt hiervoor de mogelijkheid geboden. Het is een standaard proces, een noodzakelijk onderdeel in ons democratisch bestel. U vervult er dus uw burgerlijke plicht mee om de provincie te helpen het juiste besluit te nemen.

Wij hebben de sterke overtuiging dat het juiste besluit zou zijn om de Oost-West verbinding niet aan te leggen maar om zich te concentreren op die knelpunten die er nu al zijn omdat groei na 2020 door niemand, behalve de heer Van Heugten wordt verwacht.

Alle zienswijzen worden beoordeeld en afhankelijk van het aantal en de inhoud daarvan is het nog maar de vraag of het proces doorgang zal vinden. Ook in politiek Den Haag begint steeds luider te klinken dat het afmaken van de Ruit om Eindhoven in deze tijd geen goed idee is. Ook komt met het indienen van zienswijzen de weg vrij voor een eventuele procedure bij de Raad van State.

Tot 16 december kunnen de zienswijzen worden ingediend. Er is geen reden voor een afwachtend “Wij kunnen er toch niets aan doen” Het is duidelijk dat u er wel wat aan kan doen. U hoeft er niet voor op de barricaden maar gewoon uw recht op inspraak uitoefenen en u hoeft er zelfs de deur niet voor uit!

In de bijlage vindt u een uitgebreide uitleg en een voorbeeld zienswijze.

Zienswijze Dommeldal-Lieshout (pdf)

Zienswijze Dommeldal-Lieshout (Word)

4 reacties op “Indienen zienswijze tegen de Ruit

 1. Een reactie schrijven naar de provincie noord brabant over de noordoostcorridor kost wat doorzettingsvermogen, maar als je er voor gaat zitten moet het lukken. Ik heb het gedaan en hoop dat vele volgen.

 2. Geen ruit! Het is een prestigeprojecten en dat is fout. Een nieuw onderzoek naar nut en noodzaak is nodig in het perspectief naar de toekomst.
  Jos Melief

 3. Geen ruit. Eerst onderzoek naar nut en noodzaak. Het is nu een prestige project waaraan een dubbele agenda kleeft en dat is fout. Graag luisteren naar de mensen aub.
  Jhanneke Melief – Borst, inwoonster van Son en Breugel

 4. Inmiddels is de reactie van de Brabantse Milieufederatie ook gereed. Deze kan u vinden op http://www.Brabantsemilieufederatie.nl.
  U kan dan desgewenst de hele zienswijze van de BMF steunen, de hele zienswijze van BMF overnemen of delen daarvan.
  Ook PvdAGroenlinks Son en Breugel, IVN Son en Breugel, platform Noordoost COrridor, Stuit De Ruit, NederwettenzegtNEE als ook vele vertegenwoordigers van de ons omringende dorpen hebben hieraan meegeschreven.

  Succes,
  Frans Zaal
  Burger Raadslid PvdAGroenLinks,
  Voorzitter IVN Son en Breugel,
  Lid Platform NoordOostCorridor,
  Lid actiegroep Stuit de Ruit,