Meteen naar de inhoud

Spreek je uit!

#SpreekjeuitSenB

De komende maanden moet de gemeenteraad een besluit nemen over de bestuurlijke toekomst van Son en Breugel. Aanleiding: de provincie wil dat Nuenen fuseert met Son en Breugel of opgaat in Eindhoven en daarom wil de provincie dat wij ons ook uitspreken over onze toekomst. Daarom wil de gemeenteraad graag horen hoe de inwoners hierover denken!

  • Willen we zelfstandig blijven, maar accepteren we daarmee ook het risico dat we op termijn misschien bij Eindhoven gevoegd worden als schaalvergroting afgedwongen wordt en er geen andere mogelijkheden meer zijn?
  • Gaan we fuseren met Nuenen, ondanks alle onzekerheden die dat met zich meebrengt, omdat het in Nuenen al jaren rommelt op bestuurlijk niveau?
  • Of kiezen we zelf om onderdeel te worden van de stad Eindhoven, met het risico dat de identiteit van en de voorzieningen in ons dorp langzaam maar zeker verdwijnen?

We willen graag met je in gesprek, online via #spreekjeuitSenB of offline op een moment dat het jou uitkomt!