Wantrouwen is slechte raadgever

Wantrouwen is slechte raadgever
Dorpshuis

Al tientallen jaren wordt in Son en Breugel gesproken en regelmatig fel gediscussieerd over de komst van een nieuw Dorpshuis. Vorig jaar was het dan eindelijk zover. De gemeenteraad van Son en Breugel keurde in meerderheid een plan van Inbo goed om het voormalige kerkgebouw om te bouwen tot Dorpshuis! Eindelijk het Dorpshuis dat Son en Breugel verdient zou je zeggen!

Maar VVD, Dorpsbelang en Voor U blijven hangen in hun afkeer van de plannen en kunnen hun ‘verlies’ moeilijk verkroppen en grijpen iedere gelegenheid aan om de plannen in een negatief daglicht te plaatsen. Dat doen ze nu door de rechtmatigheid van de aanbesteding in twijfel te trekken. Ze vertrouwen het college niet, de betrokken ambtenaren niet en ook de gespecialiseerde inkopers van de aanbestedende dienst Bizob niet.

Omdat de drie partijen zo volharden in hun (naar onze mening ongegronde) beschuldigingen, hebben college en raad ingestemd met het uitvoeren van een onafhankelijk onderzoek waaruit moet blijken of de aanbesteding netjes volgens de regels is verlopen. Maar nu komt het… De oppositiepartijen vertrouwen ook het gerenommeerde advocatenkantoor dat is ingeschakeld om het onderzoek uit te voeren niet!

Wij begrijpen zo langzamerhand niet meer wie nog wel het vertrouwen krijgen van VVD, Dorpsbelang en Voor U. We vinden de opstelling van de partijen weinig respectvol naar alle betrokkenen die naar eer en geweten de aanbesteding van het Dorpshuis hebben begeleid. Ook maken we ons inmiddels ernstig zorgen dat het gedrag ook het vertrouwen van inwoners in de gemeente en in de politiek sterk aantast.

Kortom, wantrouwen is een slechte raadgever, ook voor raadsleden in Son en Breugel!