Meteen naar de inhoud

Parkeerplaatsen HOP Hoberglaan

Tijdens het zomerreces werden we onaangenaam verrast door een aankondiging dat het college alle parkeerplaatsen aan de Hoberglaan wil afsluiten, door slagbomen te plaatsen bij de huidige toegang tot de parkeerplaatsen. Volgens het besluit heeft dit te maken met afval dat wordt aangetroffen rondom de parkeerplaatsen.

Het bosgebied aan de Hoberglaan wordt echter al tientallen jaren gebruikt als homo-ontmoetingsplek (HOP). De afsluiting van parkeerplaatsen lijkt dan ook vooral gericht tegen de gebruikers van de HOP. En hoe het dan ook bedoeld is, het heeft in ieder geval een ongewenst bijeffect. Immers, de behoefte aan ontmoeten in de natuur zal niet verdwijnen. De HOP zal zich verplaatsen naar een andere parkeerplaats, zoals die bij het Joe Mann theater of Dutmella. En juist op die plekken zou er veel meer risico zijn op overlast voor andere recreanten. Het bosgebied waar de HOP zich de afgelopen 10 jaar bevond wordt namelijk relatief weinig gebruikt door andere recreanten.

Kortom, een onverstandig besluit wat de schijn heeft ook nog eens intolerant te zijn. Reden voor PvdA/GroenLinks om samen met D66 een zienswijze in te dienen tegen dit voorgenomen besluit van het college. Als er al sprake zou zijn van overlast door deze HOP, dan kun je prima met de gebruikers in gesprek gaan hoe de overlast teruggedrongen kan worden, net zoals we dat op andere plekken doen waar mensen overlast van elkaar ervaren! In Son en Breugel is wat ons betreft plek voor iedereen!